HTML

Gyereknevelés

Üdv, Mimi vagyok. Kedvenc témám a gyermeknevelés keresztényként. E blogban a jelenkor kihívásaira keresek válaszokat ebben a témakörben. Ha szeretnél értesülni a frissítésekről, akkor a Keresztyén Szülők Facebook oldalt lájkold, vagy RSS-re íratkozhatsz fel kicsit lejjebb.

2010.09.09. 21:07 Udv Mimi

Fiúk nevelése: 14. fejezet: Ragadozók

 Kedves Olvasó! Egy eseménydús nyári szünet és egy oviba beszoktatás után ismét itt vagyok. Gondolom, már alig vártad a következő bejegyzést :) Tehát haladunk tovább James Dobson Fiúk nevelése c. könyvével.

Korunk emberének gondolkodását,gondolatrendszerét alapvetően meghatározza az erkölcsi relativizmus, mely azt tanítja, hogy az igzságot nemcsak hogy nem ismerhetjük meg Isten révén, akit a posztmodernizmus mítosznak tekint, vagy az ember révén, hanem az igazság egyátalán nem is létezik. Minden viszonyagos. Némely egyetemi tanár odáig is eljutott, hogy a holokauszt sem volt erkölcstelen tett. Nincs semmi eredendően, egyértelműen rossz vagy gonosz.

Ha nincs erkölcsi mérce, abszolút igazság, Isten, akkor a tolerancia válik "istenné". Mindenféle ellentmondással együtt lehet élni. 

Ma a szülőknek az uralkodó kulturális üzenetek ellenében kell nevelniük gyereküket, sokkal több mindenre kell nemet mondaniuk. A szülők elszigeteltebbnek érzik magukat. Kevesebb időt tud a család együtt tölteni és a maradék időben is a kultúra ellen kell harcolniuk. (Pl hogy ne Pokémon, Madonna, vagy edzőcipőt reklámozó celeb legyen a példaképe)

Egy amerikai közvéleménykutatás szerint az amerikaiak 80%-a szerint az erkölcstelenség jelenti USA legnagyobb problémáját, azonban a legtöbben túl elfoglaltak vagy túl csüggedtek ahhoz, hogy megküzdjenek azokkal, akik kihasználják a gyermekeiket. Ez bizony komoly probléma.

Ne hanyagoljuk el gyermekeink érzelmi szükségleteit, mert a pedofilok könnyű szerrel megtalálják a védtelen, sebezhető gyermekeket és fenyegetéssel megfélemlítik, évekig is bántalmazhatnak egy gyereket. Interneten keresztül is megtalálják az elhanyagolt gyerekeket.

A pornográfia is egy valós veszély. Interneten például 'játék' keresőszóval megjelenhet a 'szexuális játékok' keresési lehetőség. Nagyon könnyen egész életre függővé válnak a kamasz fiúk (és tesz tönkre házasságokat ez a függőség). Sajnos egyelőre nincs törvény, amely hatahatósan megvédené a gyerekeket.

Nyomatékosan javasolja Dobson, hogy ne legyen a gyerekszobában TV vagy számítógép. Ezek legyenek a nappaliban. Viszont nézzünk meg gyermekeinkkel együtt szórakoztató filmeket, amelyek alkalmat adnak arra is, hogy egy-egy témában beszélgessünk, tanítsuk gyermekeinket. Ha a TV vagy a számítógép gondot okoz, inkább dobjuk ki. Komolyan! Ne legyünk mi annyira függők, hogy a gyermekünk lelki egészségéért nem tudjuk ártalmatlanítani ezeket a ragadozókat.

Tanítsuk meg gyermekünknek, hogy Isten szereti őket és erkölcsös életet vár tőlük. Védjük meg őket azoktól a hatásoktól, amikhez könnyen hozzáférhetnek, de még nem érettek rá vagy teljességgel erkölcstelenek. Tanítsuk meg öket a jó és a rossz közti különbségtételre. Nem lesz tökéletes a családunk, de mindig lehet jobb!

 

komment

Címkék: tv internet tévé pedofília fiúk nevelése


A bejegyzés trackback címe:

https://nona-mama.blog.hu/api/trackback/id/tr792284405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása