HTML

Gyereknevelés

Üdv, Mimi vagyok. Kedvenc témám a gyermeknevelés keresztényként. E blogban a jelenkor kihívásaira keresek válaszokat ebben a témakörben. Ha szeretnél értesülni a frissítésekről, akkor a Keresztyén Szülők Facebook oldalt lájkold, vagy RSS-re íratkozhatsz fel kicsit lejjebb.

2010.04.06. 22:51 Udv Mimi

Fiúk nevelése, 11. fejezet: Mindent bele

 Ez a fejezet igen rövidke, két hosszabb illusztráló történettel, így összesen két dolgot tudtam kiemelni belőle.

1. A fiúkban természetüktől fogva megtalálható egy versengő, kalandvágyó szellem. Nagyon fontos nekik megtanítani a sportszerűség, csapatszellem és az önuralom fontosságát. Például azáltal taníthatjuk meg ezeket az értékeket, ahogy mi reagálunk a kudarcokra, a gyerek kudarcaira, amik mondjuk sportolás közben érik. Rajtunk is múlik, hogy gyermekünk hogy fog tudni megküzdeni a nehézségekkel egész élete során. 

2. Szülőként meg kell tanulnunk valamit: a gyerekeink óhatatlanul csalódást fognak okozni időnként. Ez hozzá tartozik a gyerekkorhoz. Természetes reakciónk, hogy leszídjuk őket, de gondoljunk arra, hogy mi is voltunk ilyen éretlenek. Vannak helyzetek, amikor inkább azt kell mondanunk: "Semmi baj, fiam"! Kell, hogy tudják gyerekeink, hogy a kudarcaik nem őket minősítik.

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nona-mama.blog.hu/api/trackback/id/tr471900375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása